Puigdemont fa fer el ridícul a la JEC, per Bernat Joan i Marí | Noudiari.es

Puigdemont fa fer el ridícul a la JEC, per Bernat Joan i Marí

El presidente de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Bernat Joan i Marí / Si des de la Caverna hispànica es té tanta ràbia contra el president Puigdemont és perquè, amb les seues actuacions, els fa fer el ridícul contínuament. Potser serà la “via ridiculista” espanyola la que propiciarà, a la fi, la independència de Catalunya. I, esperem-ho, del conjunt dels Països Catalans.Aquesta vegada li ha tocat fer el ridícul a la Junta Electoral Central (popularment Junta Inquisitorial Central), en intentar treure de la llista de Junts per Catalunya-Lliure a Europa el president Puigdemont i Toni Comín i Clara Ponsatí com a candidats a les eleccions al Parlament europeu. La cosa, dins la mateixa JEC, no sera gaire clara, quan el president i un vicepresident, i uns quants vocals feren vots particulars perquè trobaren que no es podien excloure els candidats de la llista. Al final, hi va haver un ping-pong extraordinari: la JEC se’ls carrega de la llista, la fiscalia diu que no pot ser, ho passen a un tribunal madrileny que se’n desentén a favor del Tribunal Suprem, el Suprem no es vol picar els dits -ja se’ls picarà prou amb el judici contra els presos polítics catalans!- i ho torna al tribunal ordinari, però amb la recomanació que els accepti. I, finalment, el tribunal ordinari, com es diria col·loquialment, es menja el marró i ha d’empassar-se Puigdemont, Comín i Ponsatí.

Com poden fer aquestes pífies? Pens que hi té molt a veure el clima que entre la Caverna mediàtica i la política s’ha anat creant. Continuen parlant, per exemple, del “pròfug Puigdemont”. Pròfug de què? Tothom coneix el seu domicili, se li pot escriure, se’l pot visitar, ell va pel món fent rodes de premsa i conferències… És el pròfug més trobable i conegut del món mundial. Però els autistes de la caverna continuen anomenant-lo “pròfug”. Pensen que si ho diuen mil vegades, com aconsellava Goebbels, ho acabarà sent. Hi ha algú que tengui res contra ell? Si hi tenen res en contra, per què no activen l’euroordre? Fins i tot per a Llarena, Lamela, Marchena i companyia el ridícul té un topall, a Europa?

Sobre la salut democràtica del regne d’Espanya, continuu ben preocupat. Perquè, en intentar excloure els candidats de la llista, no hem vist tota la intel·lectualitat de les Castelles, ni els periodistes, ni els opinadors en general, ni els professors, ni els artistes clamant per la democràcia, sinó esgrimint un silenci còmplice que els converteix en igualment inquisitorials que la JEC.

La millor resposta sempre són les urnes. Com ha dit en Gonzalo Boye, la rèplica més contundent seria (serà) que Puigdemont, Comín i Ponsatí siguin, tots tres, elegits.

6 Respuestas a Puigdemont fa fer el ridícul a la JEC, per Bernat Joan i Marí

 1. Brubaker Responder

  9 mayo, 2019 en 8:52

  I si surten el.legits,quan vagin a Madrid a recollir s´acta de diputats europeus i es passegin per el cor del regne de Spañistan en total tranquil.litat i total immunitat,entonces vorem clarament qui te un problema amb s´interpretaciò de ses lleis dins d´Europa,serà de traca…

  • Sufridor pages Responder

   22 noviembre, 2019 en 18:16

   Voste diu que el Sr Torra ha set elegit i els de Vox? No han set tb elegits?

 2. devila Responder

  9 mayo, 2019 en 12:45

  Hay un problema: la Ley Orgánica del Régimen Electoral General (LOREG), en su artículo 224.2, establece que una vez hecho el recuento de votos, atribuidos los escaños y proclamados los electos, los candidatos escogidos deben acatar la Constitución Española ante la Junta Electoral Central para obtener el acta. El trámite de jurar o prometer la Constitución (previo y necesario para obtener este acta) es indelegable y debe hacerse presencialmente en Madrid.
  Y si no recogen el acta, la Junta Electoral Central “declarará vacantes los escaños correspondientes” y “suspendidas todas las prerrogativas que le pudieran corresponder por razón de su cargo” hasta que se cumpla este trámite.
  Por lo visto según marca la ley, no lo tienen tan fácil para pasearse por Madrid. 😉
  Jurar una constitución que dices que no vas a cumplir dice mucho de la honorabilidad de la persona 🙁 Supongo que el Molt Honorable ha hecho escuela 😀

 3. Bernat Joan Responder

  9 mayo, 2019 en 19:38

  La qüestió clau és si el diputat electe és aforat des del moment de l’elecció o si ho és des del moment de la presa de possessió. No sé si al Tribunal Suprem ho tenen gaire clar. No entenc, dins la legislació espanyola, com pot continuar el judici sense un suplicatori davant el Congrés dels diputats i davant el Senat. Coses d’Espanya, supòs…

 4. Brubaker Responder

  9 mayo, 2019 en 20:10

  Coses de spanystan Don Bernat,unic estat del món ón es colps d´estat es fan amb urnes!!

 5. A caray Responder

  11 mayo, 2019 en 22:57

  Bona nit Bernat. Por todo el mundo no vá, en Canada le han prohibido la entrada y a la denominada por Uds. “Catalunya Nord” no se atreve ¿por qué sera? ¿no sera qué por alli anda la Guardia Civil?

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *