Desacord i gran decepció per la decisió del Govern de fer desaparèixer la Conselleria de Cultura, per la Comissió Executiva de l’Institut d’Estudis Eivissencs | Noudiari.es

Desacord i gran decepció per la decisió del Govern de fer desaparèixer la Conselleria de Cultura, per la Comissió Executiva de l’Institut d’Estudis Eivissencs

L’Institut d’Estudis Eivissencs vol expressar el seu profund desacord i gran decepció per la decisió del Govern de fer desaparèixer la Conselleria de Cultura. Aquest gest, impropi d’un govern progressista, denota un menyspreu per la cultura i, de retruc, per la nostra llengua, que necessita (especialment en aquests temps), un ferm suport institucional.

Logotip de l’Institut d’Estudis Eivissencs.

La decisió resulta especialment sorprenent quan el 21 de juny la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears en funcions publicava una memòria vinculada a les accions desenvolupades en el marc del Pla de Cultura de les Illes Balears que es presentarà en la propera sessió del plenari del Consell de la Cultura, la setmana entrant.

Alhora que agraïm a la consellera sortint la feina realitzada al llarg de la legislatura, des de l’Institut també compartim la indignació mostrada per diverses entitats i col·lectius en relació a la decisió presa pel Govern i reclamam a l’executiu de Francina Armengol una rectificació i una aposta clara i decidida per la cultura com a pilar fonamental de la nostra societat i per la llengua com eina de cohesió social i element bàsic de la nostra identitat.

Per la Comissió Executiva de l’Institut d’Estudis Eivissencs

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *