La Policia Local de Santa Eulària atén una mitjana de 40 serveis diaris aquesta temporada | Noudiari.es

La Policia Local de Santa Eulària atén una mitjana de 40 serveis diaris aquesta temporada

@Noudiari / La Policia Local de Santa Eulària ha hagut d’atendre en aquesta primera meitat de la temporada turística (des de maig fins a juliol) més de 3.900 serveis de tota índole, el que suposa una mitjana de més de 40 intervencions al dia en qüestions que van des de les infraccions administratives i vulneració de les ordenances municipals a assistència de persones que han patit un accident, recerca de desapareguts i detencions per robatoris o actuacions per drogues.

 

En total, en aquests tres mesos, s’han tramitat quasi 2.400 denúncies de trànsit i per vulneració de les ordenances (708 al maig, 761 al juny i 890 al juliol), sent les primeres les més nombroses. De fet, quasi s’han hagut d’enretirar 400 vehicles de la via pública per aquest motiu.

En aquests tres mesos s’han instruït 22 diligències per conduir sota els efectes de l’alcohol, 6 d’elles per infraccions penals donat el molt elevat grau d’alcohol en sang. Igualment, s’han instruït 3 expedients per conducció sota els efectes de les drogues.

En matèria d’emergències destaca el fet de que s’han hagut de fer gestions per 79 desapareguts, 35 d’ells menors, encara que només en un cas s’ha hagut de lamentar que la persona implicada no aparegués sa i estalvi. Igualment, s’ha participat en 12 rescat de persones accidentades a llocs de costa.

Venda ambulant i acampada
En quant a diferents tipus de violacions de les ordenances municipals en diferents matèries administratives, des de l’1 de maig s’han enregistrat 25 denúncies per música i horaris d’establiments, s’ha completat 20 inspeccions de locals que no presentaven tota la documentació reglada i s’han fet 52 decomisos de material destinat a la venda ambulant.

D’aquest mig centenar d’intervencions, més d’una trentena han estat completades per la Unitat de Platges, un servei específic de vigilància a les zones de litoral que funciona des de l’1 de juny. També seues són la major part (17 de 21) denúncies per acampada. Aquestes actuacions contra la pernocta sense permís (una activitat que comporta risc de vessaments incontrolats i incendis) també han permès interceptar 5 vehicles sense l’assegurança obligatòria o altra documentació necessària per a circular.

Entre els serveis destacats de la Policia Local en aquest tres mesos destaca una intervenció feta el passat 28 de juliol precisament pels membres de la Unitat de Platges. En realitat, les gestions es varen iniciar el dia 22 quan es va comunicar a la zona de Cala Nova un robatori amb un sospitós que coincidia amb un home del qual s’havia comprovat la documentació sense que hi hagueren avisos d’interès policial.

Posteriorment, un agent de Santa Eulària fora de servei va tornar a divisar fora del terme municipal al sospitós dins d’un vehicle de lloguer, podent memoritzar la matrícula. Gràcies a aquesta informació es va poder localitzar a l’empresa propietària de la motocicleta. Es comprova, llavors, que l’home s’havia identificat amb altre nom i documentació.

Davant d’aquest fet, es demana a l’empresa que comuniqui quan ha de tornar el vehicle per a poder gestionar amb la Policia Local d’Eivissa la identificació del sospitós i, si cal, la seva detenció. Justament quan els policies, de paisà, estan fent aquestes gestions el sospitós acudeix al negoci, sent identificat i detingut en el moment. Posteriorment, la Policía Nacional el tornaria a detindre a la sortida del jutjat ja que es va comprovar que tenia diferents requeriments per delictes anteriors.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *