Massiv Manifestation, per Bernat Joan i Marí | Noudiari.es

Massiv Manifestation, per Bernat Joan i Marí

Bernat Joan i Marí.

Bernat Joan i Marí /Decididament, un repàs a la premsa espanyola i un breu contrast amb la premsa d’altres estats de la Unió Europea (basten les portades del 12 de setembre) ens pot permetre de veure en quina mesura Espanya viu a Màtrix. Em referesc a aquesta data en concret perquè ve immediatament després de l’11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, quan hi ha hagut a Barcelona una manifestació (segons xifres oficials espanyoles) de sis-centes mil persones (amb la presència d’alguns eivissencs i eivissenques). Als mitjans internacionals es parla de “manifestació massiva” (el titular el trec del programa Aktuellt, de la televisió pública sueca, però el podria treure de trenta llocs més), mentre a Espanya diuen que “l’independentisme es desinfla” i fins i tot parlen de “fracàs”.


Quan vaig descobrir que en espanyol confonen els termes “legítim” i “legal” (i, per tant, legalitat i legitimitat, vegi’s el diccionari de la Real Academia Española de la Lengua), vaig tenir clar que el diàleg Catalunya-Espanya era impossible (o, almanco, que no pot ser ni en espanyol ni en català, sinó que s’ha de buscar una llengua neutral, que no oferesqui problemes amb els matisos). Però avui la cosa va molt més enllà de la llengua. Per als mitjans espanyols, sis-centes mil persones són un fracàs, i per als internacionals, de manera totalment generalitzada, són una “manifestació massiva”. Clar que per als mitjans espanyols cinquanta mil manifestants de Societat Civil Catalana (l’unionisme principatí) són una gernació.

Els mateixos que parlen de “fracàs” de l’independentisme català semblen oblidar que en dècades i dècades, a l’Espanya estricta, no hi ha hagut cap manifestació que, en nombre de manifestants, arribàs a la sola de la sabata de la manifestació de l’11 S d’enguany mateix a Barcelona.

 

4 Respuestas a Massiv Manifestation, per Bernat Joan i Marí

 1. Brubaker Responder

  12 septiembre, 2019 en 16:14

  Benvingut D. Bernat,com sempre,d´acord amb tot.

 2. A caray Responder

  12 septiembre, 2019 en 20:37

  …segons xifres oficials espanyoles…
  ¿desde cuando la Guardia Urbana de Barcelona facilita las cifras oficiales españolas?
  Ah!!! ya, desde que l´avi Maragall no pudo sentarse a dirigir el Ayuntamiento de Barcelona y terminar de hundir la ciudad de Barcelona.
  Manifestaciones que superaron la de ayer en Barcelona y no son todas en Madrid: 27/02/0981, 20/10/1983, 19/02/1996, 12/07/1997, 14/07/1997, 23/01/2000, 02/03/2003…no se incluyen las habidas en Barcelona por motivos diferentes al que se refiere Ud.

 3. Claudia Responder

  13 septiembre, 2019 en 11:50

  Aquest home està sonat només pel fet de dir que les manifestacions, per exemple, de Miguel Àngel Blanco varen ser inferiors.

 4. francesc Responder

  16 septiembre, 2019 en 8:33

  Sempre ofereixen controversia persones que pel mer fet de no exxpresar-se en català , ja dona idea de quin peu calcen. Endavant Bernat!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *