“Senyors polítics, l’educació ha de ser una prioritat”, per Àgueda Rodríguez Molina (Alternativa a les Pitiüses) | Noudiari.es

“Senyors polítics, l’educació ha de ser una prioritat”, per Àgueda Rodríguez Molina (Alternativa a les Pitiüses)

Ahir vam poder llegir a noudiari.es la següent notícia: “El PP califica de lamentable y decepcionante el inicio del curso escolar en Ibiza“. Com a docent i representant del Sindicat Alternativa a les Pitiüses no hi puc estar més d’acord. L’inici de curs ha estat lamentable i decepcionant; però no ens confonem, senyors i senyores, no és una cosa nova. Els docents de les Illes fa molts anys que ho sabem, no necessitam que cap polític vengui ara a dir-mos-ho.

Segons l’article,  la Delegación de Educación de Eivissa no tiene ningún tipo de peso en el Govern. I quan l’ha tengut? I quan educació ha tengut algun pes en qualsevol dels Governs de les Illes Balears en els últims 20 anys (al manco en el temps que una servidora porta dedicant-s’hi?).

L’article també fa referència als centres amb necessitat de millores i la manca d’infraestructures. De qui és la culpa? Per un costat de la pressió migratòria que pateixen Eivissa i Formentera; per altra de la manca de planificació i sobretot de la poca sensibilitat dels governants, que s’estimen més culpar-se uns a altres en lloc de posar-se d’acord i agilitzar tots els processos.

Què està passant a Santa Eulàlia amb la nova escola? Per què els permisos d’obra tarden tant a concedir-se? Per què els Ajuntaments dels municipis tenen tants problemes a l’hora de facilitar terrenys per a la construcció de centres nous? Senzillament perquè l’educació no és una prioritat de cap Govern.

Podria continuar recordant que les competències de la gestió de Sa Coma pertanyen al Consell (ara en mans del PP) i no sabem quin serà el destí de l’Escola d’Arts (esperem que no sigui necessari mai enviar-hi serveis d’urgència que no caben pel camí); l’escola d’Hoteleria o  l’EOI (jo record quan era alumna de la mateixa allà per l’any 2004 i ja ens deien que s’havien de traslladar a Sa Coma).

Però dedicaré les meves darreres paraules a desmentir una afirmació de l’article. Torres ha denunciado la nula transparencia del Govern, quien “ha ocultado los datos de las ratios de los centros a pesar de la solicitud de sindicatos en este concepto”. Dispensin vostès, però això no és cert. La setmana passada jo mateixa vaig acudir a una reunió on la Delegació Territorial d’Educació ens va facilitar tota la informació que vam demanar pel que fa a aquesta qüestió i d’altres que van sorgir durant la reunió.

Així que, senyors polítics, des del Sindicat Alternativa els demanam que facin un favor als ciutadans i deixin de llançar-se la pilota. L’educació ha de ser una prioritat, sigui quin sigui el color del partit que representen. Deixin de marejar al públic i posin-se a treballar de veritat.

Per Àgueda Rodríguez Molina
(Sindicat Alternativa a les Pitiüses)

Una respuesta para “Senyors polítics, l’educació ha de ser una prioritat”, per Àgueda Rodríguez Molina (Alternativa a les Pitiüses)

  1. sufridor pages Responder

    15 septiembre, 2019 en 20:02

    La sección de Enseñanza del sindicato Unió Obrera Balear (UOB) ha acusado este martes a la conselleria de Educación de “tomar el pelo” a la comunidad educativa “reincidiendo en ocultar” las ratios de las aulas y prometiendo centros nuevos sin tener dinero para construirlos.

    Noticia del Nou Diari del 04/09/2019

    L’UOB menteix?

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *