El Titànic Espanyol, per Bernat Joan i Marí | Noudiari.es

El Titànic Espanyol, per Bernat Joan i Marí

Bernat Joan i Marí.

Ho ha dit l’exministre Garcia-Margallo: a Catalunya s’hi està jugant el futur d’Espanya com a nació. Li don tota la raó, per una vegada en la vida. L’encerta plenament. Allò en què segurament diferiríem seria en com salvar Espanya (cosa de la qual som tan partidari com ell mateix, mentre se salvi dins les fronteres que pertocarien, i no dins les actuals, cosa que, d’altra banda, és impossible).

S’estan carregant l’Estat espanyol, entre d’altres:

-La judicialització de la política. Han fet més Lamela, Llarena i Marchena per la independència de Catalunya que tot el catalanisme polític des de finals del segle XIX. Condemnant els líders catalans, en Marchena es creu que ha fet un ou de dos rovells, i s’ha limitat a reblar el clau. Quin percentatge de catalans deu considerar avui que el Tribunal Suprem és un òrgan legítim per jutjar els seus líders?

-La prepotència política. Vegi’s, per exemple, la xuleria de Pedro Sánchez en no tractar amb el president de la Generalitat, el MHP Quim Torra. Crec que ho he escrit en aquesta mateixa tribuna: la xuleria és tan impactant que constitueix un element destacable a l’hora de liquidar l’Estat espanyol.

-La creació d’un relat de ciència-ficció que no té cap relació amb el que està passant, amb el suport de bona part dels que es diuen a si mateixos periodistes. Compari’s la premsa espanyola amb el New York Times, The Observer, Libération o Le Monde. Algun dia s’haurà d’analitzar el paper de la premsa en la destrucció d’Espanya.

-L’ocultació a la població espanyola del que està passant a Catalunya (i a la resta del món, en relació a Catalunya). Els ciutadans espanyols estan sent preservats d’informació que serà bàsica per explicar-se la implosió d’Espanya. Supòs que una certa catatònia esdevindrà l’estat general (i puc preveure que serà molt més impactant que la que va donar lloc a la Generació del 98).

En fi, hi ha molts més elements, però no es tracta de desgranar-ne més en un sol comentari. Tots aquests, des del meu punt de vista, són fonamentals per entendre què està passant ara mateix.

Per Bernat Joan i Marí

7 Respuestas a El Titànic Espanyol, per Bernat Joan i Marí

 1. devila Responder

  21 octubre, 2019 en 8:17

  Parece que no vistes la última intervención de Torra al Parlament tmb comentando los medios internacionales, entre ellos el NYT y como inmediatamente después Iceta le sacó los colores leyendo el artículo en Inglés para que todos escucharan los que decía realmente. Ridículo…
  Te ha faltado decir The Guardian, que ya sabemos lo que cuesta una entrevista, sino lo sabes aún, pregunta a Armengol y tantos otros 😉

  Estos son los que quieren a Cataluña :_(
  https://album.mediaset.es/eimg/2019/10/19/hf3J7hWuThqyK7sj4oU3Y3.jpg?w=1024

 2. Brubaker Responder

  21 octubre, 2019 en 9:56

  Catalunya sera lo que vulguin es catalans!!

  • devila Responder

   21 octubre, 2019 en 11:33

   TOTS els catalans 😉

   • Bernat Joan Responder

    21 octubre, 2019 en 12:07

    Per descomptat, Devila. Veig que coincidim que la meitat dels catalans no pot imposar els seus plantejaments a l’altra meitat, com s’està fent ara. Quants catalans acceptarien, avui, l’actual constitució espanyola? Quants accepten la monarquia? (En aquest cas, el 15% s’estan imposant al 85%).

    • Robustiano Cipotón Responder

     21 octubre, 2019 en 21:07

     Cierto, quizás AHORA esos sean los números. Lo que debería hacerse es suprimir y controlar de nuevo la educación y dar otros 40 años para revertir esos números. Me encantaría. Además viendo las imágenes me estoy desatando y poniendo de acuerdo con Peces-Barba que hay que bombardear Barcelona cada 50 años. Ya va tocando ración doble.

 3. Graco Responder

  21 octubre, 2019 en 23:17

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *