No poden jutjar Torra!, per Bernat Joan i Marí | Noudiari.es

No poden jutjar Torra!, per Bernat Joan i Marí

El presidente de la Generalitat, Quim Torra. Foto Wikimedia Commons

Bernat Joan i Marí / Quan escric aquest article, s’està produint el judici contra el president de la Generalitat de Catalunya, el Molt Honorable Quim Torra, perquè, diuen, va desobeir la Junta Electoral Central qual li va manar despenjar una pancarta a favor dels presos polítics i algun llaç groc que hi havia al balcó del Palau de la Generalitat. El judici contribueix a augmentar, encara una mica més, la meua perplexitat. Pot el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, a qui no ha escollit ningú, democràticament, jutjar el president de la Generalitat? El president, elegit democràticament, ha d’obeir la Junta Inquisitorial Central?Indagant una mica més descobresc que, ben lògicament, això del delicte de “desobediència” tampoc no existeix a la majoria dels països de la Unió Europea. Com tampoc no existeix el delicte de “sedició”. Efectivament, viuen a Màtrix. Es dediquen a fer allò que no poden fer (jutjar càrrecs electes sense permís del parlament per al qual estan elegits. Tornem-hi Pere amb ses maces!), imputant delictes que no ho són. I, en base a tot això, poden alterar notablement el calendari polític.

Què s’han cregut!

Irregularitats manifestes: els jutges són jutge i part. El tal Barrientos, president del Tribunal, ha faltat al respecte al Molt Honorable President. Com pot dictaminar res algú que no respecta la dignitat institucional vinculada amb el càrrec de màxim representant de tots els catalans? Una altra irregularitat: la presència de Vox a l’acusació. Només a Espanya un partit polític pot fer d’acusació particular. Reblem-ho més: enlloc d’Europa es podria concebre que un partit polític franquista fes d’acusació d’un càrrec públic democràtic. Ah! Senyor Barrientos, no mostri tan clarament la seua tendència política (recuperau la defensa que fa de Vox el jutge quan el president els qualifica de “franquistes”).

Resumint: un jutge a qui no ha escollit ningú, simpatitzant de Vox, de tendència franquista, jutja el president de tots els catalans perquè hi ha hagut pancartes penjades al Palau de la Generalitat reclamant la llibertat dels presos polítics. Voleu una situació més surrealista, més absurda, més contrària a qualsevol sistema democràtic?

 

18 Respuestas a No poden jutjar Torra!, per Bernat Joan i Marí

 1. miau Responder

  18 noviembre, 2019 en 13:09

  haber señores que la republica no existe

  • Pepet Responder

   18 noviembre, 2019 en 13:49

   A VER: bien iría si sirviera para enseñar ortografía a algunos

 2. Exalumne teu Responder

  18 noviembre, 2019 en 17:25

  Bernat.. m’en fio mes d’un Tribunal que està on està per carrera profesional, merit i oposicions que no d’un polític escollit per un sistema electoral on cada vot no es igual i es pot manar sense representar una majoria matemàtica dels ciutadans!

  • Bernat Joan Responder

   19 noviembre, 2019 en 10:22

   Benvolgut Exalumne,

   tens raó que probablement s’haurien de fer correccions en la qüestió de la representativitat dels vots. Però sempre serà més representatiu un president mal votat que un jutge a qui no ha votat ningú. Al Kazakhstan han arreglat el sistema de Justícia tallant en sec: han encarregat al jutge britànic Harry Woolf i al seu equip que pilotin la justícia del país mentre substitueixen tots els jutges actuals.

   • BernatCanBrians Responder

    22 noviembre, 2019 en 3:26

    Enhorabuena por Kazakhstan! Que sigan el ejemplo de qui la fa, la paga. Gracias a sistema judicial español tenemos políticos presos y personas que se creen por emociona de la ley cómo por ejemplo Jaume Matas (PP), Rodrigo Rato (PP), Oriol Junqueras (ERC), los Jordis (ANC y OC), miembro de la familia real… y próximamente el rapero Valtonyc, por cierto su sentencia ha sido ratificada por el tribunal de Derechos Humanos, es decir, que los tribunales españoles no están tan mal cómo Bernat nos quiere hacer entender mediante Bulos

 3. Brubaker Responder

  18 noviembre, 2019 en 18:47

  Visca sa separaciò de poders versiò Espanyistana!! on ets Montesquieu?..

 4. Pep Toni Responder

  18 noviembre, 2019 en 21:08

  El texto dice,,,
  càrrec de màxim representant de tots els catalans?

  Ahí reside el problema, que os creeis que todos los catalanes piensan igual, solo sois el 55% siendo generoso y odiais y señalais a todo el que no piensa igual que vosotros, los juicios puede que sean injustos por sentencias desmesuradas, puede que sea injusto juzgar a un President por poner unos carteles en edificios públicos, pero tampoco vosotros sois justos con el resto de catalanes y personas que no coinciden con vuestras ideas, a la vez que vais de “democráticos” por la vida, nada más lejos de la realidad.
  Primero convencer al 100% de la población Catalana y luego pedir cosas, que seguro que si se hiciera un referendum en toda España, nos encantaría daros la independencia.

  • Bernat Joan Responder

   19 noviembre, 2019 en 10:09

   A veure, Pep Toni, tant si agrada com si no Torra representa tots els catalans, perquè és el president de la Generalitat de Catalunya. A ningú li passa pel cap dir que el president del govern espanyol, per exemple, no representa tots els espanyols (i l’ha votat un percentatge més baix que el que ha votat el MHP Quim Torra).
   Si per independitzar-se hi hagués d’estar d’acord el 100% , mai ningú no aconseguiria la independència. Igualment, si per mantenir-se dins Espanya fes falta el 100% fins i tot la Rioja ja seria independent.

 5. Demostenes Responder

  18 noviembre, 2019 en 22:34

  55% ?’ no se lo creen ni ellos, cada día son menos.
  A Torra no hay que juzgarlo, hay que encerrarlo que es lo que esté xenófobo haría con todos los que no comulgan con sus ideas.
  Podéis iros a pasturar los dos: Torra y Bernat.

 6. Junior Responder

  19 noviembre, 2019 en 0:43

  Pero ¿Este hombre todavía vive? Después de los ataques de estupidez extrema que tiene y de los que hace gala, creí que ya habría muerto. Debe ser difícil sobrevivir en la autopista del sentido común cuando circulas constantemente en sentido contrario. Otra medalla a la estupidez civil, señor Bernat

 7. Eivissenç Responder

  19 noviembre, 2019 en 8:01

  A nen Bernat: No puc entendre que sigues tan Cata-separatista haven naxcut a Eissa ya que aqui per regle general som mol cordials en tothom.Es increible que tu y tots es seperetistes no vos doneu conte de que estau crean un problema molt greu a moltes families pacificas que nomes volen treballar y viure en pau y trenquilitad.

  • Bernat Joan Responder

   19 noviembre, 2019 en 10:19

   D’eivissenc a eivissenc, som favorable a la independència dels Països Catalans perquè vull el millor per a Eivissa, perquè estim la nostra illa i perquè no vull que quedi presonera d’Espanya quan es constitueixi la República Catalana. Tenc aquesta posició perquè pens que seria millor per a les persones que només volen treballar i viure en pau i tranquil·litat. Salutacions ben cordials.

 8. Bernat Responder

  19 noviembre, 2019 en 11:19

  Un fanàtic defensant un patètic supremacista, se’ns ha quedat un article ben totalitari.

  • Bernat Joan Responder

   19 noviembre, 2019 en 11:53

   Benvolgut Bernat,

   no em defensaré de cap desqualificatiu perquè pens que no em fa cap falta. Quant a això de “supremacista” referit al MHP Quim Torra, és completament absurd. En Torra senzillament vol per a Catalunya el que qualsevol danès vol per a Dinamarca o qualsevol suec per a Suècia. Això no converteix ningú en supremacista. Mira cap a Espanya, i n’hi trobaràs molts més.

   • Bernat Responder

    19 noviembre, 2019 en 12:51

    Bernat, hem de recordar allò de “bèsties amb forma humana” que va fer servir al seu dia? Al fet que rebutgi la meitat del seu poble, i només representi els que combreguen amb les seves idees?

   • A caray Responder

    19 noviembre, 2019 en 22:36

    Bernat es tan absurdo como verídico que el Ex-Sargento Torra es un supremacista, igual que la Sra. Nuria de Gispert,ex-presidenta del Parlament (reprobada por el mismo) y ex-aspirante a la Creu de Sant Jordi. No lo digo yo, lo dicen ellos mismos en sus escritos.Ni se han retractado y ni han pedido disculpas por ellos. Asi que de Molt Honorable President, RES DE RES. En cuanto a la cuestión de los Tribunales de Justicia, que quiere que le diga, me merecen mas confianza los que tenemos, que los que tenia programados el ex-juez Santiago Vidal, con las listas de afectos y desafectos al “regimen”. Gracias a Dios, nunca los veremos, por que de lo contrario, los tribunales del III Reich o de Josef Stalin, no le llegarian a la suela de los zapatos. Bona nit i salut.

 9. Eivissenc Responder

  19 noviembre, 2019 en 13:00

  No entec axo de prisioner d´Espanya, yo no mi sentu y si a naquest moment em sento unamica apurugat per lo que pugen riba a veure els nostrus nets em bes proxims deu anys.Saludus y SENY

 10. Mal de panxa Responder

  19 noviembre, 2019 en 23:57

  Paraules del “Molt Honorable”:

  “He menjat un plat de botifarra amb mongetes bastant contundent i, segons les preguntes que em facin en el judici, la cosa pot sortir per una banda o per un altre”.
  Sens dubte unes bones delclaracions per anar a un judici..QUIN NIVELL DE POLITICS!
  Fem país, fem república????

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *