Sant Josep activa el servei de neteja de temporada alta en un esforç per mantenir els llocs de treball | Noudiari.es

Sant Josep activa el servei de neteja de temporada alta en un esforç per mantenir els llocs de treball

NouDiari / L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia activarà a partir de l’1 de juny el dispositiu de neteja i recollida de residus previst per a la temporada alta en el municipi. Això significa incrementar en 14 llocs de feina els mitjans de què disposen els serveis de neteja viària, de litoral, de recollida de residus i gestió de la posidònia, que podran entrar a treballar tot i la menor afluència de visitants prevista per enguany per causa de la pandèmia del Covid-19.

En aquesta situació, s’ha optat per destinar el reforç de planter a altres tasques, entre elles algunes que no estaven previstes al servei, com la neteja del Parc Natural de ses Salines, la retirada de xiclets o el garbellat de les platges per retirar microplàstics. 

«En aquest moments entenem que l’Ajuntament ha de mirar de mantenir l’esforç de contractació de personal per compensar en el possible la destrucció de llocs de feina, i ho hem fet en aquest cas també mirant d’evitar que algun servei quedi sobredimensionat ates que davant la menor activitat turística les necessitats seran unes altres», ha dit la regidora de Medi Ambient, Mónica Fernández. En aquest sentit, Fernández ha explicat que el planter representa el 60% del cost dels serveis de recollida i neteja, que representa un total de gairebé 263.000 euros durant la temporada alta (210.000 només el cost de personal). Les tasques que es té previst reforçar poden variar en funció de les necessitats que es detectin per la mateixa evolució de la feina, segons s’ha acordat amb la UTE Es Vedrà, concessionària del servei.

Així, les incorporacions previstes a partir del mes que ve permetran reforçar la neteja i desinfecció dels espais públics o d’accés públic; la neteja del Parc Natural de ses Salines, actuant a àrees no previstes al contracte; el reforç de la neteja manual i mecànica de la retirada de xiclets; la neteja de microplàstics a les platges; la participació en operatius de vigilància de postes de tortugues al litoral; la neteja de torrents i d’altres àrees no habituals o fora del contracte.

Entre les novetats està la incorporació d’una màquina de garbellat de les platges d’un nou sistema que es va testar a primers d’any a Cala Tarida i que permet destriar els microplàstics amb una eficàcia major que els tractors emprats habitualment. Aquesta nova maquinària actuarà cada dia a una platja, on romandrà tota la jornada, per optimitzar el seu funcionament reduint els temps de trasllat. 

Pel que fa als paratges naturals, amb aquests reforços està previst també la neteja del tram costaner que va de Port des Torrent fins a Platges de Comte, entre Cala Carbó i Cala d’Hort, entre Cala Llentrisca i el Cap Llentrisca, l’accès a sa Talaia i també sa Serra Grossa i Benimussa.

A l’interior del Parc Natural, i en coordinació amb Ibifor, es netejarà l’entorn de les platges de Migjorn. També s’actuarà al tram de sa Caleta a sa Punta des Jondal així com l’àrea de sa Sal Rossa a es Cavallet. 

Pel que fa al reforç de la desinfecció i neteja, es centrarà en les oficines municipals, centres educatius, supermercats, restaurants i farmàcies, a més d’altres indrets on es consideri necessari. La retirada de xiclets, tant mecànica com manual, es concentrarà a les àrees urbanes i eixos comercials principals del municipi. 

Fernández ha recordat que el municipi de Sant Josep és el de major superfície de l’illa, amb situacions molt diverses en una àrea tan gran, i per això ha recordat a la ciutadania que «és responsabilitat de tots i totes tenir el municipi tan net com ens agrada gaudir». També ha recordat que es manté la vigilància sobre l’ús correcte dels contenidors i la persecució als abocaments il·legals «que poden suposar una forta sanció per l’infractor». 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *