Sant Josep disposarà de socorristes a les seves platges a partir del proper dilluns | Noudiari.es

Sant Josep disposarà de socorristes a les seves platges a partir del proper dilluns

NouDiari / L’Ajuntament de Sant Josep posarà en marxa el servei de socorristes que entra en servei aquesta temporada a partir del proper dilluns, 25 de maig, quan està previst que el municipi entri a la fase 2 del desconfinament. Amb aquesta mesura, els ciutadans de l’illa ja s’hi podran moure amb menys restriccions i estarà permès també el bany a les platges.

La previsió és que molts escolliran la costa de Sant Josep, encara que davant l’absència de turisme, no es preveu tanta afluència com a les temporades precedents, com ha explicat l’alcalde, Josep Marí Ribas, a la seva compareixença setmanal a través del Facebook de l’Ajuntament: «Confiam en la responsabilitat dels nostres vesins i vesines, com han demostrat en tota aquesta crisi i per això no preveim grans aglomeracions per aquest primers dies», ha dit. 

Amb aquestes previsions, el proper dilluns es desplegaran els mateixos socorristes que establerts per a la temporada baixa a les 12 platges del municipi que disposen d’aquest servei: un equip mínim de dos socorristes a cada una d’elles entre les 12 i les 18 hores. 

Val a dir que davant la situació anòmala amb que es reprenen els banys, els socorristes assumiran també la missió de vetllar que a la platja es segueixin les restriccions encara en vigor, com la d’allunyar-se un mínim de dos metres respecte altres persones. «Això no s’ha acabat; encara seguim en estat d’alerta i hem de mantenir la precaució», ha recordat l’alcalde. Aquesta vigilància reforçarà la que també realitzaran tant els agents de la Policia Local com els voluntaris de Protecció Civil, encara desplegats. 

A partir de la fase 3, a la que està previst entrar-hi el 8 de juny, el servei s’ampliaria als programats per a la temporada mitjana, amb un reforç del planter i la cobertura de les torres de socorrista i els punts de socors i l’entrada en servei de les dues embarcacions de les tres previstes en la nova adjudicació. En aquest estadi el servei s’ampliarà en una hora respecte al que venia sent habitual, entre les 11 i les 19 hores. Aquest nivell de cobertura es mantindrà fins a l’octubre, quan es tornarà al desplegament de temporada baixa.  

La revisió del servei de socorrisme i salvament, obligada per la pandèmia del Covid-19, suposarà un estalvi de gairebé 300.000 euros per l’Ajuntament sobre el cost de l’adjudicació.

Durant tot aquest cap de setmana a les platges del municipi es disposaran cartells informatius sobre les restriccions i serveis a l’abast. El proper dimarts, 26 de maig, es començarà a instal·lar la delimitació de la zona de banys a les platges, que estarà llesta per primers de junt, mentre que els rentapeus i banys públics quedaran de moment sense servei per prevenir possibles contagis del Covid-19. 

No està previst tampoc que els primers banyistes disposin de gandules ni altres artefactes, perquè l’inici de la temporada per als concessionaris de la zona marítim-terrestre s’ajorna fins l’1 de juliol. L’alcalde ha argumentat que la data s’ha escollit perquè és el moment a partir del qual està previst que l’illa pugui començar a rebre vols de turistes.

Marí Ribas ha recordat que fins ara l’inici de la campanya es feia el 15 de maig, tot i que algun concessionari desplegava alguns dels elements abans sense que se li cobrés. Aquesta mateixa flexibilitat s’estudiarà per als casos que es plantegin, amb la idea de «flexibilitzar el que sigui possible per facilitar l’activitat econòmica, com ja hem fet amb altres sectors com el dels bars i la restauració amb les terrasses».

En aquest cas, el canon que hauran de pagara enguany per aquestes concessions es veurà rebaixat tant pel període d’un mes i mig que no podran treballar com per la reducció d’elements que podran desplegar per complir les mesures d’allunyament social decretades. «En cap cas augmentarà l’espai que tenen autoritzat per a les concessions, per garantir l’espai lliure per al banyista de tovallola i senalló», ha dit l’alcalde, que ha reiterat que «el cost de la concessió es reduirà d’una forma justificada i programada».

Tot i que el bany es permetrà en uns dies, la neteja del litoral s’està fent ja des de primers de maig, amb la retirada manual de residus i fa una setmana que començaren els treballs de garbellat i anivellament de les platges. També va començar la retirada de la posidònia morta acumulada durant l’hivern a la part seca de les platges urbanes del municipi, una feina que s’espera acabar aquest cap de setmana per anar després a les platges naturals de Sant Josep.

En la seva compareixença d’avui, l’alcalde ha reiterat l’agraïment a la resta de forces polítiques que han col·laborat amb propostes al pla de reactivació econòmica aprovat al plenari municipal extraordinari amb un suport gairebé unànime. D’elles Marí Ribas ha destacat aportacions com el pla de suport als productors locals o la idea de crear un centre d’empreses al municipi. 

També ha contestat les preguntes dels ciutadans interessant-se per la creació del nou servei d’assessoria laboral anunciat o els ajuts previstos per les empreses que no podran obrir a causa de la crisi, als que s’han destinat mig milió d’euros. 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *