“Enganyats i menyspreats per la Conselleria d’Educació”, per l’Associació de Docents d’Eivissa | Noudiari.es

“Enganyats i menyspreats per la Conselleria d’Educació”, per l’Associació de Docents d’Eivissa

Davant les declaracions del conseller Marti March, en les que comentava la Resolució del conseller d’Educació, Universitat i Recerca de 4 de juny de 2020 per la qual s’aprova el Protocol per a la fase 3 del procés de desescalada progressiva per als centres educatius no universitaris de la comunitat autònoma de les Illes Balears, fetes públiques el mateix dia, volem manifestar que:

Una vegada més ens sentim enganyats i menyspreats per la Conselleria d’Educació. Com pot ser que si s’havien pactat les condicions de retorn i s’havia decidit què faríem als centres educatius fins al final de curs, en varies reunions en les que vam participar com a representants dels docents, el passat dijous de cop, i sense previ avís ni negociació es canvien les condicions de manera significativa per als 10 dies lectius que queden, posant tota la pressió i la responsabilitat en els equips directius dels centres. Les formes en les que s’han pres aquestes decisions són del tot inacceptables i més quan la conselleria ha pogut veure de primera mà el grau de responsabilitat i d’implicació dels docents en el dia a dia amb els seus alumnes i ara, amb la voluntat de incorporar-se per a treballar en les comissions per preparar la tornada als centres escolars el proper setembre. 

Aquesta situació ens fa replantejar la nostra participació en les comissions de preparació del curs vinent, és lògic pensar que no té sentit si després la conselleria fa el que, com ha dit diverses vegades el conseller en la roda de premsa “hem seguit el procés que havien elaborat prèviament” el seu procés, no el que havien pactat. El que no permetrem és que la conselleria ens manipuli i ens utilitzi.

Tot i això, de moment, com Associació de Docents d’Eivissa, mantindrem el nostre compromís de participar en les comissions, perquè hem lluitat molt perquè ens tinguin en compte i pensem que és un espai en el que s’ha de sentir la nostra veu. Però estarem molt atents al seu desenvolupament i denunciarem qualsevol intent d’utilització del col·lectiu docent. Hem de tenir presència però amb això no basta, la nostra veu també ha de ser tinguda en compte, ja que som els professionals que estem en el dia a dia a l’aula i uns dels actors principals que hem de dur a terme les decisions que es prenguin en aquestes comissions. 

Associació de Docents d’Eivissa

4 Respuestas a “Enganyats i menyspreats per la Conselleria d’Educació”, per l’Associació de Docents d’Eivissa

 1. Alberto Responder

  6 junio, 2020 en 16:02

  El que heu de fer és treballar per garantir el dret d educació dels infants ..ja està bé d excuses i formalismes…massa en compte es té sa vostra opinió, només parleu de drets i no dels vostres deures com a docents ..heu demostrat una distància abismal amb les famílies i la societat…així com el paper de metges, etc ha sigut volcarse amb la gent i donar ho tot (moltes vegades sense mitjans),la vostra postura és allunyar vos dels nens…vergonyós

  • Isla muerta Responder

   6 junio, 2020 en 17:48

   Claro que sí campeón.

  • Josep Responder

   6 junio, 2020 en 18:57

   A vore, q parlar per parlar es molt senzill. Coneixes els protocols que exigeix Sanitat als centres educatius. Docs llegeix-los i posa’t a una aula a aplicar-los amb nens. Si ho aconsegueixes (q ja et dic q no), després podràs venir a donar lliçons.

 2. Laura Responder

  7 junio, 2020 en 0:40

  El que és vergonyós és haver de llegir comentaris com el teu,
  Alberto

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *