El Consell d’Eivissa modifica les línies de transport públic per millorar la connexió amb equipaments sanitaris, educatius i esportius | Noudiari.es

El Consell d’Eivissa modifica les línies de transport públic per millorar la connexió amb equipaments sanitaris, educatius i esportius

La consellera Pepa Marí

La consellera Pepa Marí

@Noudiari/ El Consell d’Eivissa modifica a partir de dilluns 12 de desembre les línies de transport públic L12A (Eivissa – Puig d’en Valls – Jesús) i  L8 (Sant Antoni – Sant Josep – Eivissa) per tal de millorar la connexió de zones urbanes dels municipis de Sant Josep i Eivissa amb zones d’equipaments educatius, esportius i sanitaris, que fins ara no ho estaven. L’objectiu és “promoure l’ús del transport públic com a alternativa al vehicle privat en el dia a dia de les famílies d’Eivissa, ja sigui per anar a l’escola, a l’institut o a les instal·lacions esportives”, com ha explicat en la presentació dels canvis la consellera de Territori i Mobilitat, Pepa Marí.

La Línia 12A, d’Eivissa a Puig d’en Valls i Jesús amplia el seu recorregut, creant 2 noves parades per donar servei a la zona de ses Figueretes i Es Viver.

L’objectiu és que la població d’aquests barris es pugui beneficiar d’aquesta línia per als desplaçaments a Can Misses, sigui a l’Hospital o als centres educatius i instal·lacions esportives d’aquesta zona, o a la zona d’equipaments escolars i esportius de sa Blanca Dona, on la línia hi té una parada camí de Puig d’en Valls i Jesús, on finalitza el seu recorregut.

La Línia 8 modifica el recorregut per tal de comunicar directament Sant Antoni i Sant Josep amb Cala de Bou i la zona d’equipaments educatius i esportius de Sant Agustí. Fins ara, aquesta línia anava directament de Sant Antoni cap a Sant Josep i viceversa per la carretera principal, sense passar ni per Cala de Bou ni per la zona d’equipaments.

A partir de dilluns, l’autobús entrarà a la zona de Cala de Bou i sortirà per la zona de l’Institut de Sant Agustí, en el recorregut entre Sant Antoni i Sant Josep-Eivissa, i en el sentit contrari.  Això suposarà anul·lar 3 parades que hi ha a la carretera, i que tenien poca afluència, i crear-ne 3 de noves.

A més, també permet substituir la connexió de Cala de Bou amb Sant Josep, que feia aquest mateix recorregut, però amb moltes menys freqüències i no complia amb les necessitats que es buscaven.

Amb la modificació, es cobreix el mateix trajecte però amb moltes més connexions, ja que el servei funcionarà entre les 6.30 a les 20.30 hores amb sortides cada hora.

L’altre canvi a la L8 beneficia la zona escolar i esportiva del camp de futbol de Sant Josep. La línia passarà pel carrer del Diputat Josep Ribas per donar servei al Col·legi Urgell, piscina i camp de futbol, creant 3 noves parades.

També implicarà anul·lar les 2 parades que hi ha a la carretera.  A més, els horaris de la L8 s’han ampliat, per tal d’ajustar-se millor a les entrades i sortides d’aquestes instal·lacions públiques

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *