El PSOE proposa un acord del Ple del Consell per exigir a l’Estat el manteniment del descompte de resident a grups | Noudiari.es

El PSOE proposa un acord del Ple del Consell per exigir a l’Estat el manteniment del descompte de resident a grups

@Noudiari/El grup Socialista en el Consell d’Eivissa proposarà al proper Ple de la institució un acord per demanar a l’Estat que no apliqui la modificació del sistema de bonificacions o descomptes del 50% en el transport aeri i marítim amb la península, que actualment tenen els residents de les Illes Balears i les Illes Canàries.

Imagen del aeropuerto de Eivissa.

“Aquesta modificació suposaria, com exposa la moció presentada amb aquest objectiu, la retallada en els descomptes respecte de les tarifes negociades i tancades amb empreses i amb determinats grups” com, per exemple, els que es refereixen a persones majors, grups turístics, esportius o de caire cultural”, asseguren els socialistes.

Davant les darreres informacions per les quals el Ministeri de Foment contempla la modificació d’aquestes tarifes negociades per a grups mitjançant l’establiment d’un preu màxim, el PSOE considera que si els bitllets superen aquest preu la bonificació podria ser “molt inferior” al que seria l’aplicació normal de la bonificació a una persona individualment.

Tot i que l’Administració Central argumenta que aquesta modificació té com a objectiu lluitar contra el frau, aquest propòsit xocaria greument amb la lluita contra la desigualtat en la mobilitat que pateixen els ciutadans residents, “distorsionant greument l’objectiu de les bonificacions que no és altre que combatre els efectes de la insularitat”.

Per això, el PSOE considera fonamental que per a qualsevol modificació respecte d’un tema tan rellevant per a la mobilitat de les persones residents a les illes s’escolti a les comunitats autònomes, consells i cabildos per tal de consensuar amb aquestes institucions la millor estratègia “per seguir combatent el frau respecte de la gestió de les esmentades bonificacions o descomptes”.

Els socialistes recorden, a més, que els consells insulars no formam part dels comitès de coordinació aeroportuària, de manera que la veu de les illes “no està suficientment representada” en els espais de treball conjunt sobre la mobilitat aèria. En aquest sentit, els socialistes demanen que s’inclogui als consells insulars en els comitès de coordinació aeroportuària.

Finalment la moció recull la necessitat que el Govern Central tramiti davant la Unió Europea l’autorització per a l’establiment d’una tarifa plana de 30 euros per als vols entre les illes Balears.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *