Educació transformadora i per a la ciutadania global, pel Fons Pitiús de Cooperació | Noudiari.es

Educació transformadora i per a la ciutadania global, pel Fons Pitiús de Cooperació

A través de la Xarxa de Centres Educatius Solidaris, el Fons promou l’educació transformadora, que fomenta una ciutadania crítica i compromesa amb els drets humans i amb el medi ambient. A través de la realització de tallers, en els 9 centres que la conformen, es treballa la pau (1r curs), el consum conscient (2n), la comprensió de les migracions (3r) i la desigualtat de gènere (4t) al llarg de tot el curs.

Imagen de un taller del Fons Pitiús de Cooperació.

En el primer trimestre, l’equip tècnic del Fons fa a les aules una presentació de la temàtica corresponent, i després, és cada grup-classe qui li dóna continuïtat i qui aprofundeix en el contingut. Es fa així, per afavorir que l’alumnat s’impliqui en la creació d’una cultura de pau i en la defensa dels drets i del medi, alhora que es fa conscient de que les seues accions locals tenen conseqüències globals i que poden ser veritablement transformadores.

Ara que s’apropa la finalització del curs, és el moment de donar forma a tot aquest aprenentatge per poder-lo mostrar i aplicar a la vida quotidiana. Des del Fons tornam a les mateixes aules que visitàrem d’octubre a desembre, però, aquesta vegada, són els/les alumnes els qui ens expliquen com han treballat la temàtica

corresponent, quina feina han realitzat, el que ha après i quines propostes d’acció han posat o volen posar en marxa.

A més de reforçar els coneixements que ha adquirit l’alumnat durant el curs, aquesta tasca ens serveix per recollir les diverses propostes que es fan a cada centre per després poder-les traslladar a altres escoles. És un intercanvi d’experiències que ens anirà enriquint any rere any.

Aquest és el calendari que tenim fixat amb les diferents escoles de la Xarxa: CEIP S’Olivera: 26 i 27 d’abril
CEIP Sa Joveria: 3, 9 i 11 de maig
CEIP Sant Antoni: 3 i 4 de maig

CEIP Santa Gertrudis: 5 i 8 de maig

CEIP Sant Jordi: 9 i 26 de maig
CEIP Labritja: 11 de maig
CEIP Torres de Balàfia: 15 maig.

CEIP Puig d’en Valls: 15 i 16 maig CC.

Santíssima Trinitat: 19 i 23 maig

Fina Darder Juan

Gerent del Fons Pitiús de Cooperació 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *