Mateo Sanz, millor esportista de Formentera | Noudiari.es

Mateo Sanz, millor esportista de Formentera

@Noudiari / Aquesta nit s’ha celebrat a la Sala de Cultura la Gala de l’Esport 2016/2017 de Formentera. Un acte amb el qual s’ha volgut reconèixer i premiar els mèrits de les persones, associacions, club esportius i entitats privades que, en l’àmbit de l’illa de Formentera es dediquen a l’esport.Els guardons que s’han entregat han estat el de:

-Millor esportista de la temporada 2016/2017, a Mateo Sanz, per estat classific pels Jocs Olímpics de Rio 2016, haver obtingut el títol de 7è del món i 4t millor regatista d’Europa en la modalitat RSX.
Els altres nominats d’aquesta categoria han estat: Andrea Romero (atletisme), Marcos Contreras (futbol), Gemma Lairón (tennis), Mia Chastaing (judo), Jacobo Domínguez (tir al plat).

-Millor entitat patrocinadora, a Protecció Civil, per la gran tasca realitzada pels seus voluntaris que participen en les proves esportives que es fan a l’illa, i sense els quals no seria possible la seva organització.

Els altres nominats han estat Trasmapi, Balearia, Carbónicas Tur, Frufor i Caixabank.

-Millor entitat esportiva, SD Formentera, pel seu ascens a Segona Divisió B i la classificació per setzens de final de la Copa del Rei, que el va enfrontar a un equip de Primera Divisió per primera vegada en la història.

-Nomenament de la persona física amb més relleu en la tasca del foment de l’esport, Eugenio de la Dueña Medina, (6è DAN de Judo) per haver-se dedicat durant més de 30 anys a l’ensenyament i promoció del judo a Formentera.

També s’han entregat dues mencions especials a títol pòstum per decisió del Jurat a:  Josep Marí i Antoni Torres, per la seva trajectòria com a jugadors i directius de la SD Formentera durant tota una vida vinculada al club.

El Jurat, compost per 15 vocals de les diferents entitats esportives i dels grups polítics amb representació al Ple del Consell, presidit pel conseller d’Esports i amb la presidència d’honor del president del Consell, Jaume Ferrer, es va reunir el dia 17 de juliol a la Sala d’Actes del Consell de Formentera.

L’acte d’entrega s’ha fet aquesta nit de divendres 29 de setembre i ha comptat també amb la presència de la consellera balear d’Esports, Fanny Tur.

Discurs de Jaume Ferrer,
president del Consell de Formentera

Moltes gràcies Consellera de Cultura i Esports del Govern de les Illes Balears, conselleres i consellers del Consell de Formentera, directives, patrocinadors, tècnics, esportistes i personalitats del món de l’esport. Ha estat una gran festa! Agraeixc especialment les paraules de Fanny Tur, consellera de Cultura i d’Esports del Govern. La teva presència aquí parla molt de la teva humilitat i del teu compromís amb aquesta illa. Gràcies.

I moltes gràcies també a Jordi Vidal, conseller d’esports del Consell de Formentera, per recuperar aquesta festa i per treballar amb constància per fer realitat el teu desig, que és també el de tots naltros, de fer del món esportiu d’aquesta illa una gran família.

La Gala de l’esport que celebrem avui ens apropa a aquest meravellós propòsit. Cada dia aprenem coses noves. Ara, com a president del Consell de Formentera, però també abans, tots els dies, aprenc coses. Tots aprenem a cada moment si estam disposats a millorar.

Una de les coses que he après al llarg de la meua vida és que les coses més importants les fan persones que viuen amb energia, i que no tenen peresa de treballar.

Enguany, aquest 2017, hem recordat els 10 anys del Consell de Formentera, els 10 anys de l’Hospital de Formentera, també hem organitzat la Diada de Formentera, i avui, celebram aquesta gala. Quin any més fantàstic per veure tants èxits amb perspectiva!

Al llarg d’aquestes celebracions, he pogut passar llargues estones amb Isidor Torres, que va lluitar amb energia per l’Hospital i pel Consell de Formentera, amb Pep Mayans, un altre dels pares del Consell Insular. Hem tengut aquí dalt, en aquest mateix escenari a Pilar Castelló, als responsables del Club Dojo, als propietaris de la Fonda Rafalet, tots ells premis Sant Jaume d’enguany.

Hem fet fill adoptiu al biòleg Manu San Félix. Vàrem escoltar al col·lectiu de la salut de Formentera, Medalla d’Or de Formentera, que ens explicaven com suplien amb dedicació la falta de mitjans per curar els malalts d’aquesta illa.

I sabeu què? Tots ells tenien en comú unes ganes descomunals per complir amb el que creien que havien de fer. Totes i tots desbordaven energia i no havien ni olorat mai una pisca de peresa.

Avui hem recordat Josep Marí de la Fuente, en Pepín, i en Toni Torres, en Toni Paia, en pau descansin els dos, i hem premiat la gran trajectòria d’Eugenio de la Dueña i la gran temporada de Mateo Sanz.  Totes elles, persones plenes d’energia que no han tengut mai peresa per dedicar hores i més hores a la seva gran passió: l’esport.

Aquesta nit, totes i tots podem aprendre això: podem ser grans esportistes, grans professionals i grans persones si no deixem que al llarg de la nostra trajectòria la peresa ens robi l’energia que necessitam per viureLa feina ben feta té premi. A vegades, el premi són sensacions íntimes que duren segons, petits moments en els que sents que tot el que has fet ha valgut la pena. Altres vegades el premi són grans celebracions, moments únics, irrepetibles, com el de l’eliminatòria contra el Sevilla que va viure la Societat Esportiva Formentera…

O no tant irrepetibles!

Tot és possible quan es treballa bé!

Siguin moments íntims, siguin celebracions, desig que totes i tots els que aquesta nit estau aquí: directius, patrocinadors, entrenadors, esportistes, al llarg d’aquesta temporada pogueu sentir moltes vegades que l’esforç ha valgut la pena.

Molts anys i bons, Gràcies per venir, visca l’esport i visca Formentera!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *