Homenatge a Leopoldo Irriguible amb una exposició a Sa Nostra Sala | Noudiari.es

Homenatge a Leopoldo Irriguible amb una exposició a Sa Nostra Sala

@Noudiari / Aquest matí s’ha presentat l’exposició ‘Irriguible i Eivissa’, que s’inaugurarà aquest dijous 26 d’abril i que es podrà visitar fins al 8 de juny a Sa Nostra Sala, la sala d’exposicions del Consell d’Eivissa. Amb aquesta mostra no només es vol mostrar un recull de l’obra pictòrica de Leopoldo Irriguible (1946-2017), sinò que també es pretén recordar la seua implicació amb la societat eivissenca i la seua labor com a psiquiatre i fundador i director del Patronat per a la Protecció de la Salut Mental i Benestar Social d’Eivissa.

“Volem fer un homenatge a l’artista i també a la persona. Irriguible va arribar a Eivissa en un moment de gran transformació social i política, com van ser els anys setanta, i ell també va participar en aquesta efervescència, tant en l’àmbit artístic com professional” ha explicat el conseller d’Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut, David Ribas, qui ha presentat l’exposició acompanyat de Peña Loren i Guillermo Irrigible, familiars de l’artista, i de Carles Guasch d’Eivissartgrup.

L’exposició s’inicia amb obres de l’any 1974, període en que Irriguible s’instal·là a Eivissa, i que coincideix amb la recerca d’un estil persona, caracteritzat per la creació d’estructures geomètriques i sobrietat en l’ús del color, fins a 2005, moment en què realitzà la seua darrera exposició, a la Sala de Cultura de «Sa Nostra». La mostra també recull imatges d’instal·lacions efímeres com els Extensibles a Talamanca o Telas/Módulos que va realitzar a la platja des Cavallet, així com alguns dels projectes que, per , diferents motius, no es varen arribar a dur a terme, com va ser el projecte d’una instal·lació a la plaça de Vila, el projecte Fars o el que realitzà per al Museo Nacional de la Habana amb motiu de la 8ª Bienal de la Habana (novembre de 2003). També s’inclouen els dissenys de cartells que realitzà per a algunes de les seues exposicions i per al Museu d’Art Contemporani d’Eivissa.

A més, el 25 de maig tendrà lloc a Sa Nostra Sala l’Homenatge del Consell Insular d’Eivissa a Leopoldo Irriguible i el dia 7 de juny una taula rodona “Al voltant de l’obra d’Irriguible” organitzada per Eivissartgrup. La inauguració serà aquest dijous 26 d’abril a les 20 hores.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *