Eurodiputats i sentències, per Joan Bernat i Marí | Noudiari.es

Eurodiputats i sentències, per Joan Bernat i Marí

Bernat Joan i Marí.

Quan escric aquest article, en Carles Puigdemont i en Toni Comín ja exerceixen normalment com a eurodiputats. Han ocupat els seus desaptxos a Brussel·les, han enviat correus des del seu compte del Parlament europeu i ja fan plenament les funcions del seu càrrec. No sé què en deuen pensar tots aquells que havien dit, redit i recontradit que no arribarien mai a exercir com a representants dels europeus al Parlament de tots. Evidentment, la setmana vinent tots dos seran al Ple del Parlament, a Estrasburg.

Mentrestant, n’Oriol Junqueras, també eurodiputat (amb totes les prerrogatives com a tal, segons el Tribunal de Justícia de la Unió Europea), continua empresonat. Segons la sentència del TJUE, Junqueras és eurodiputat des del moment en què va ser escollit i, per tant, un tribunal inferior, com el Tribunal Suprem espanyol només podria jutjar-lo si el ple del Parlament europeu acceptàs que podia fer-ho. Sense autorització dels parlamentaris europeus, el Suprem no té cap autoritat legal per jutjar Junqueras. Com, ara mateix, tampoc no té autoritat per mantenir-lo empresonat. Es tracta, com va dir na Clara Ponsatí, senzillament, d’un segrest (totalment il·legal) d’un eurodiputat per part d’un estat membre.

Les sentències són per acatar-les. Idò! Que no ho diuen, contínuament, a les Espanyes? Idò, Marchena, acata-les! Acata el que et diu un tribunal superior, com el de Luxemburg. Com ha dit na Diana Riba, eurodiputada d’Esquerra, al grup Verds-ALE, ningú no entendria que la setmana vinent en Junqueras, president de l’ALE i vicepresident de Verds-ALE no fos al Parlament europeu representant-nos a tots, al costat d’en Puigdemont i en Comín, que hi seran sense cap problema.

La derivada de tot plegat, com ha explicat molt didàcticament l’advocat Jordi Pina, és que, a partir del moment que Marchena incompleix la legislació europea, tot el judici perpetrat pel Suprem contra els líders polítics i socials catalans esdevé plenament nul. En fi, veurem com evoluciona tot plegat. Però és ben clar que les crispetes d’en Gonzalo Boye fan fum.

Bernat Joan i Marí

31 Respuestas a Eurodiputats i sentències, per Joan Bernat i Marí

 1. Brubaker Responder

  9 enero, 2020 en 18:25

  Es Tribunal Suprem i es que el dirigeix,son uns pocavergonyes i cuidado que no estiguin prevaricant,ja seria el colmo!!

 2. A caray Responder

  9 enero, 2020 en 22:27

  Bernat, Bernat, el juicio quedo visto para sentencia antes de que fuese “declarado” eurodiputado. Por lo tanto se le podia juzgar ¿o no? Se lo vuevo a decir, lease la sentencia del Tribunal Europeo de Justicia.

 3. Demostenes Responder

  10 enero, 2020 en 7:12

  Oriol Junqueras ya está sentenciado, y Puigdemont y Comin los próximos correos los enviaran de l cárcel de Lledoners.
  Por favor Sr. Director cambien la foto de este Sr. El plano que sale de Catalunya no ha existido nunca ni existirá, o quizás es una manera más de estos pancatalanistas de confundir a nuestros hijos?

 4. Robustiano Cipotón Responder

  10 enero, 2020 en 9:38

  Usted no cree que las sentencias no sean para acatarlas? Como vemos aquí hay un criterio basado en el interés y desde luego no estoy de acuerdo en la intromisión europea. Así que Bernat, all i aigua.

 5. Bernat Joan Responder

  10 enero, 2020 en 10:54

  Benvolgut A Caray, veig que el que no llegeixes ets tu. El TJUE diu que la condició d’eurodiputat s’adquireix perquè t’elegeixen, no perquè facis cap tràmit. Això fa, per exemple, que no faci falta prometre la Constitució espanyola ni cedir a cap caprici d’aquests.
  Benvolgut Demostenes, de moment en Puigdemont i en Comín envien els mails des del Parlament europeu. I en Junqueras, ja ho veurem.
  Benvolgut Robustiano Cipotón, què dius d'”intromisión europea”?? O el Regne d’Espanya no és part d’Europa? El que ocorre és que un tribunal superior al Suprem espanyol li ha desmuntat les sentències.
  Marchena, les sentències són per acatar-les. Acata el que diu el TJUE, Marchena! La llei és la llei, i és igual per a tothom. Lex, dura lex, sed lex. Au, Marchena, ja respondràs del que estàs fent.

  • Robustiano Cipotón Responder

   10 enero, 2020 en 12:38

   Quizás el inconsciente me traiciona, forma parte de Europa, pero yo en mi caso, y debo reconocer que no soy subjetivo, creo que el criterio español debe prevalecer sobre la sentencia europea. Aquí haría como los británicos, que aplicaban la UE como les interesaba, poniendo su país por delante.

   Más que nada porque sí que veo que la justicia española aplica la ley de la que todos somos soberanos y más cuando se trata de proteger el futuro y bienestar de todos.

  • A caray Responder

   11 enero, 2020 en 1:48

   Bernat, Bernat, leo y mucho. Lea la prensa y vea televisiones que sean TV3%. La primera en la frente, Oriol Junqueras no es eurodiputado según la resolución de los servicios juridicos del Parlamento Europeo emitida en el dia de ayer, me imagino que no tendra nada que objetar , o va a resultar que ahora que las autoridades europeas se han atemorizado ante los descendientes de los Tercios de Flandes. Supongo que el Ex-Presidente y el Ex-Conseller fugados deben estar la mar de tranquilos a la espera de la resolución del suplicatorio para su inmediata puesta a disposición de las autoridades españolas. Mucho llenarse la boca con Europa, pues dos tazas y salud. SED LEX, DURA LEX.
   Marchena 1- Independentistas 0

   • Bernat Joan Responder

    12 enero, 2020 en 20:38

    Em pensava que era Marchena 1-Independentistes 2
    Però bé, ho haurem de passar pel VAR. He, he, he.

    • A caray Responder

     13 enero, 2020 en 2:42

     No hay que pasarlo por el VAR, la cosa pasa por la proxima resolución del suplicatorio enviado al Parlamento Europeo y visto lo de Junqueras…3-0 y despues seguiremos con los que faltan. Salut i bona nit.

 6. Bernat Joan Responder

  10 enero, 2020 en 10:57

  Per cert, crec que hauríem d’articular l’opinió pública per exigir que, quan hi hagi sentència del Tribunal d’Estrasburg i s’hagi d’indemnitzar els actuals presos polítics catalans (com varen haver de fer amb n’Otegi o amb en Díez Usubiaga), paguin els jutges del Tribunal Suprem de la seua butxaca. Contravenen les lleis europees i ho saben. Per tant, no serà just que paguem (com ja vàrem fet amb n’Otegi i n’Usubiaga) tots els ciutadans.

  • Pelucas Responder

   10 enero, 2020 en 11:05

   Pagad los partidarios de la independencia de vuestros propios bolsillos los sueldos de todos los políticos independentistas. No se sienten españoles pero el dinero de los españoles bien que lo cogen.
   Si no os sentís españoles, la justicia española no os parece justa y consideráis que España no es una nación democrática donde no se os respeta ¿por qué no os vais a alguno de esos países tan maravillosos como Bélgica, Escocia, etc?

   • Bernat Joan Responder

    12 enero, 2020 en 20:40

    És que, Pelucas, hauríem de fer un cataclisme. Perquè, com ens hi emportam els territoris del Regne de València, el Principat de Catalunya i les Illes Balears?
    Aquesta xenofòbia teua es podria usar per fer esperpents. I no ho descart.

    • Pelucas Responder

     13 enero, 2020 en 9:12

     Ni valencia es un reino ni cataluña un principado, ni os tenéis que llevar nada a ningún sitio porque Cataluña, la Comunidad Valenciana y Baleares no os pertenecen como los acomplejados como tú pensáis. si lo tenéis crudo para lograr la independencia de Cataluña, lo de los países catalanes ya es de risa. Aunque de uno de los profesores más mediocres de la UIB no se puede esperar más, has basado la mayor parte de tu carrera a la fantasía independentista, de pena.

  • A caray Responder

   12 enero, 2020 en 12:25

   Por cierto tambien Bernat, hablando de “pelas”, supongo que Comin y Puigdemont devolveran lo cobrado del Parlament de Cataluña, toda vez que ya han cobrado del Parlamento Europeo los atrasos desde julio a la fecha. Recuerde que solo se puede cobrar un sueldo en el Parlamento Europeo o se van a saltar la ley tambien esta vez, igual como la recaudación para matener Waterloo no fue muy bien, se lo quedan. A ver, a ver…

 7. trueblue Responder

  10 enero, 2020 en 19:29

  después de las últimas resoluciones judiciales y del Parlamento Europeo, SIT AND CRY.

 8. Demostenes Responder

  12 enero, 2020 en 6:51

  Díaz de Usabiaga y Otegui son grandes ejemplos a seguir, esa justicia española que tanto critican les ha permitido salir de la carcel cuando ellos todavía no han rechazado la violencia de los asesinos de ETA, que han causado más de mil muertes en nuestro país.
  Pero ya sabemos de qué pie calza el que se presenta a unas elecciones europeas por una coalición formada por Herri Batasuna, no me extraña.

  • Bernat Joan Responder

   12 enero, 2020 en 20:44

   N’hi ha que no han rebutjat una violència més dura, amb més morts a la consciència, etc, etc, que la d’ETA i campen tan tranquils. No estaria malament recordar-ho. Ah! Otegui i Usubiaga, entre d’altres, varen aconseguir que ETA deixàs les armes. Potser per això -deixa’m ser mal pensat- alguns jutges els perseguien. Sort d’Europa! Però massa tard… Per molt que el tribunal d’Estrasburg va declarar nul el seu judici ja havien passat sis anys a la presó.Per cert, que determinada premsa espanyola i determinats opinadors els tracten com si els haguessin condemnat justament.

   • Robustiano Cipotón Responder

    12 enero, 2020 en 21:20

    Gracias al proetarra de Otegi ETA ha decidido dejar de matar… para enmarcar tu frase Bernat. Gracias por perdonarnos la vida, supongo.

 9. Brubaker Responder

  12 enero, 2020 en 11:05

  Els Hispanosaurios estan que saltan per ses parets,demanar urnes per resoldre un conflicte polític territorial a Catalunya es massa “Heavy” per ells..Això ho resoldrien treguen es tanqs per sa Diagonal e imposant un toc de queda perpetu.Llastima que vivim al segle XXI i hi ha internet,mòbils,càmares i estam dins d´Europa..

 10. A caray Responder

  12 enero, 2020 en 12:31

  Sr Brubaker, la ley impide poner urnas y la ley se respeta, esto no es el Parlament de Cataluña donde se la saltan a la torera con las consecuencias ya sabidas. Se puede reformar la ley, pero para eso hace falta una mayoria cualificada, si se cambia, bien, no hay problema, pero mientras tanto hay que cumplir lo que hay, guste o no guste. Por favor deje estar los tanques y toques de queda tranquilos, aqui no los menciona nadie salvo Ud. Bon dia i salut.

 11. Brubaker Responder

  12 enero, 2020 en 13:12

  Sr.A caray,quina llei impideix un referèndum a Catalunya? ..Una llei aprobada fa 40 anys sota pressions des militars facciosos?..No son legals els tractats internacionals firmats per Espanya?.Confondre legalitat amb una interpretació parcial de ses lleis ,amb pareix tenir ganes de manipular,si hi ha voluntat política es pot fer sense cap problema,i aquet problema em pareix que ja ho hi deixat clar en el primer comentari.

  • Bernat Joan Responder

   12 enero, 2020 en 20:47

   Benvolgut Brubaker,

   en tant que el Regne d’Espanya forma part de l’ONU i n’assumeix el bagatge legal, el Dret d’Autodeterminació és part del cabdal constitucional espanyol. Dit d’una altra manera, anar contra el Dret d’Autodeterminació és anar contra la Constitució espanyola.
   Salut i llibertat!

   • A caray Responder

    13 enero, 2020 en 2:35

    Que si Bernat, que la ONU lo arreglara todo. Lease lo que dice la ONU sobre quines tienen derecho a la autodeterminación, Ud. ya lo sabe, pero sigue con la matraca por aqui a ver si cuela. Si tan claro esta la cosa ¿por qué no han recurrido a la ONU? quizas sera por no llevarse una lección de verdades que les desenmascararian el teatro que tienen montado. Otra cosa Bernat, a las Islas Baleares dejenlas tranquilas y no las incluyan en sus sueños delirantes. Le recuerdo que en las ultimas elecciones, los independentistas sacaron 18000 votos, vomos como para ir tirando cohetes digo yo. Salut i bona nit.

   • devila Responder

    13 enero, 2020 en 8:28

    Esto dice la ONU:
    “Declaración sobre la concesión de la independencia a los países y pueblos COLONIALES”
    https://www.un.org/es/decolonization/declaration.shtml

    Te reto a que pongas algún documento oficial de la ONU donde diga que la autodeterminación es un derecho que se puede aplicar indiscriminadamente como dices.

    Supongo que para variar solo obtendremos silencio…

 12. Bernat Joan Responder

  13 enero, 2020 en 11:49

  I no diu “als països, pobles i colònies”?
  Bé, sigui com sigui…
  Llista de “colònies” que han exercit recentment el dret d’Autodeterminació: Alemanya, Estònia, Letònia, Lituània, Eslovènia, Croàcia, Macedònia, Montenegro, Armènia, Geòrgia, Txèquia, Eslovàquia, Quebec, Escòcia… He de continuar?

  • devila Responder

   13 enero, 2020 en 12:19

   NO, diu: “països y pobles coloniales”

   aiiii Bernat, esa comprensión lectora…
   No dejas en muy buen lugar a la universidad donde te doctoraste 🙁 Pero ya se va viendo la validez de los políticos y su titulitis. Una pena :_(

   • Bernat Joan Responder

    14 enero, 2020 en 10:10

    Benvolgut/da Devila, continues sense dir-me si Alemanya, Quebec, Escòcia, etc. són “països colonials” o què són.
    Ah! Sort que n’hi ha que se’n fien més que tu, de la meua condició acadèmica.

    • devila Responder

     14 enero, 2020 en 11:24

     Si quieres empezamos por Quebec:
     Aquí encontrarás el dictamen de 20 de agosto de 1998 del Tribunal Supremo de Canadá:
     https://www.canlii.org/en/ca/scc/doc/1998/1998canlii793/1998canlii793.html
     Lee, ya se que es más largo que el par de periódicos que usas para informarte pero te aseguro que aprenderás algo.

     Suerte que en estos tiempos no tienen que fiarse ni de ti ni de mi, simplemente leer información oficial y verídica 😉

 13. Bernat Joan Responder

  14 enero, 2020 en 11:44

  Estic plenament d’acord amb tot el que diu el Tribunal Suprem del Canadà. No veig perquè l’uses per (intentar) contraargumentar-me. La pregunta és: tot això s’aplica igual al Regne d’Espanya? O, precisament, s’aplica de manera radicalment diferent?

  • devila Responder

   14 enero, 2020 en 14:24

   Entonces estamos de acuerdo 😉
   “Quebec does not meet the threshold of a colonial people or an oppressed people, nor can it be suggested that Quebecers have been denied meaningful access to government to pursue their political, economic, cultural and social development. In the circumstances, the “National Assembly, the legislature or the government of Quebec” do not enjoy a right at international law to effect the secession of Quebec from Canada unilaterally.”

  • devila Responder

   15 enero, 2020 en 8:10

   Mudo, ya veo… lo de leer e informarse cuesta mucho :_(
   ¿seguimos?
   “Quebec could not, despite a clear referendum result, purport to invoke a right of self-determination to dictate the terms of a proposed secession to the other parties to the federation. The democratic vote, by however strong a majority, would HAVE NO LEGAL EFFECT on its own and could not push aside the principles of federalism and the rule of law, the rights of individuals and minorities, or the operation of democracy in the other provinces or in Canada as a whole. Democratic rights under the Constitution cannot be divorced from constitutional obligations.”

   ¿A que me recuerda esto? 😉

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *