El col·loqui de la Coordinadora de Professors amb la delegada de la Conselleria d'Educació finalitza sense acostar posicions - Noudiari.es | Noudiari.es

El col·loqui de la Coordinadora de Professors amb la delegada de la Conselleria d’Educació finalitza sense acostar posicions

@D.V./ Respecte, educació -no podia ser d’altra manera- i poc més. El col·loqui que es va celebrar ahir al vespre, l’auditori del Club Diario organitzat per la Coordinadora Professorat Preocupat i que va comptar amb la participació de la Delegada de la Conselleria d’Educació a les Pitiüses, Belén Torres, va ser una escenificació perfecte del desacord absolut que hi ha entre el personal docent en vaga i el Govern Balear. Dos bàndols que, avui dia, es situen en unes autèntiques antípodes dialèctiques.

Arguments contra una política educativa
Al col·loqui van participar Francesc Cardona, en representació de le Apimas, José Luís Casillas, director del CEIP Labritja, Edelmiro Fernández, professor a l’IES Macabich, i Azahara Peña de l’associació d’alumnes de Quartó de Portmany. Tots ells es van mostrar molt crítics amb la política educativa del Govern, i van fer una reivindicació encesa de la importància de l’educació pública i del paper dels mestres.

A l'auditori del Club Diario no cabia ni una agulla i es va haver d'habilitar el hall de l'entrada. Foto: D.V.

A l’auditori del Club Diario no cabia ni una agulla i es va haver d’habilitar el hall de l’entrada. Foto: D.V.

“Les reivindicacions dels vaguistes són justes i consensuades per tota la comunitat educativa” va afirmar Edelmiro Fernández, “i hem trobat una actitud autoritària i intransigent per part del Govern que ha culminat amb la suspensió als tres directors de centres de Menorca”. Per al professor, la gota que ha fet vessar la seva paciència han estat “les declaracions de diputats del PP que posen en dubte la nostra professionalitat”. Fernández també ha reclamat que les baixes es cobreixin immediatament i que baixin les ràtios a l’educació infantil.

José Luís Casillas va explicar com estan afectant les retallades al centre on fa feina com a director, el CEIP Labritja: “La retallada del pressupost és del 27%, manquen recursos d’atenció a la diversitat i els més perjudicats són els alumnes que necessiten una dedicació específica”. Per la seva banda, Francesc Cardona va emocionar a l’auditori recordant que el Govern de Bauzá acaba de retirar uns impostos sobre els envasos i el lloguer de cotxes perquè les xifres de l’economia han millorat: “Si això és cert, reclamem que aquesta millora també repercuteixi a l’educació”. Es va mostrar estupefacte per la forma en què es vol aplicar el TIL, “amb presses i mal fet” i va ironitzar amb que la “prioritat del govern és que aprenguem el català que parlaven els padrins de Bauzà”. Finalment, Cardona va elogiar als mestres d’escola i els va demanar que “conserveu l’orgull, la professionalitat i l’amor per la vostra feina”. Unes paraules que van aconseguir aixecar l’auditori.

“No ens hem de fixar només en els aspectes negatius”
La Delegada de la Conselleria d’Educació, Belén Torres, jugava claríssimament a camp contrari. Amb tot l’auditori en contra, que la va escoltar respectuosament en silenci i, a vegades, amb mormols de desaprovació, Torres va defendre en tot moment l’actuació de la Conselleria i del Govern.

Així, la delegada va assegurar que no era cert que la Conselleria no vulgui negociar i va recordar que “van ser els sindicats els qui es van aixecar de la mesa sectorial el passat 2 de setembre perquè volien la retirada del TIL” i va defendre també la suspensió i l’apertura de l’expedient sancionador contra els tres directors de Menorca: “Aquestes persones han jutjat una normativa i qüestionat unes institucions, i això només els jutges poden fer-ho”.

Torres va lamentar que la Coordinadora només es fixi en “els aspectes negatius” i va assegurar que “tot i les mancances hi ha coses molt positives a l’educació a les Pitiüses”, va afirmar que a Eivissa enguany hi ha més professors que en el curs passat i que va ser a la legislatura anterior quan es van augmentar a 25 les ràtios a l’escola infantil. La Delegada va agrair l’esforç i el treball dels professors i es va negar a opinar sobre les desqualificacions del diputat popular Antoni Camps contra els mestres, als qui va acusar d’adoctrinar als alumnes i de manipular-los: “A la vida hi ha de tot, hi ha mestres bons i dolents com també hi ha polítics bons i dolents”, va dir Torres intentant-se escapolir de la pregunta.

7 Respuestas a El col·loqui de la Coordinadora de Professors amb la delegada de la Conselleria d’Educació finalitza sense acostar posicions

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *